Traditii ciudate ...


Etichete: , ,

View Comments

A da, v-a fost dor de mine ?! neee , stiam , oricum nu am fost plecat ci doar ...ZZZzzzzz. (soamne, soamne)
Ofofof ce plictiseala , da stiu,... vreti ceva interesant, ce ziceti de:

TRADITII CIUDATE!!!!!!!!

Lumea e plină de tradiţii bizare, multe dintre ele sunt acum parte a istoriei diverselor popoare.



1. Miresele şi femeile din comunitatea Tujia din China plâng înaintea nunţii. Obiceiul "plânsului de nuntă" se practică timp de o lună înaintea nunţii.
2. În Fiji, bărbatul trebuie să meargă la viitorul său socru cu un dar pentru a-i cere fiica de soţie. Şi nu orice dar. Viitorul mire trebuie să ducă un dinte de balenă, simbolul suprem al bogăţiei. Dacă viitorul socru acceptă să-şi dea fiica de soţie, mirele trebuie să pregătească un festin pentru rudele miresei. Apoi, chiar înaintea nunţii, trebuie să-şi ducă mireasa la un tatuator pentru a o face şi mai frumoasă.
3. În Tanzania nu e politicos să ajungi la timp la masă. E de preferat să întârzii 15-30 de minute. Dacă mănânci aşezat pe covor e nepoliticos să stai cu tălpile la vedere. Cel mai vârstnic bărbat de la masă este servit primul, iar gazda va mânca ultima. Nu e politicos să miroşi mâncarea.
4. Aruncarea copiilor de pe acoperiş este o tradiţie anuală, practicată în Solapur, India. Părinţii se adună pe acoperişul unui turn de peste 15 metri înălţime pentru a-şi arunca bebeluşii, care sunt prinşi într-un cearceaf de către ceilalţi membri ai comunităţii. Părinţii care iau parte la ritual sunt cei care s-au rugat să aibă copii la altarul lui Baba Umer Dargah.
5. Legarea picioarelor acest obicei a fost practicat în China timp de 1.000 de ani, între secolul X şi începutul secolului XX. Picioarele fetiţelor de 6 ani sau mai mici erau înfăşurate strâns în bandaje astfel încât să nu crească normal. Acestea se rupeau şi se deformau foarte tare, rămânând la dimensiunea maximă de 10-15 centimetri.
6. În Austria, domnişoarele de onoare au obligaţia de a fi îmbrăcate cât mai asemănător cu mireasa. Nu pentru a o eclipsa, ci pentru a distrage spiritele rele care ar putea-o ataca.
7. Băieţii din tribul indienilor Algonquin din Quebec erau duşi într-o zonă închisă, adesea o cuşcă, şi le era administrată o substanţă halucinogenă, cunoscută sub numele de wysoccan, despre care se spune că este de 100 de ori mai puternică decât LSD-ul. Scopul ritualului era pierderea amintirilor din perioada copilăriei. Din nefericire unii băieţi îşi pierdeau complet memoria şi chiar capacitatea de a vorbi.
8. Festivalul anual de arătat "posteriorul" la tren (Laguna Niguel, California)
are loc pe 11 iulie, iar prima "ediţie" a avut loc în 1979, când localnicii îndrăzneţi au primit băuturi gratis pentru "ispravă".
9. Festivalul mincinoşilor (Moncrabeau, Franţa) are loc în luna august. Echipele concurente se întrec în minciuni, iar cele mai bune invenţii sunt premiate cu titlul de Regele Mincinoşilor.
blog comments powered by Disqus